Blog

Tények, amik a napelemrendszer telepítése mellett szólnak

acmountainer
2022.08.03 08:48
Tények, amik a napelemrendszer telepítése mellett szólnak

A kormány nemrégiben tett bejelentésével, melyben a rezsicsökkentést korlátozza, rengeteg családnak okoz fejtörést. Ugyan nem tudni pontosan, hány család élete változik meg azzal, hogy átlagon felüli mértékben használnak áramot és gázt, azt viszont már lehet sejteni, hogy bizony kinek mekkora összegekre fog emelkedni a fizetnivalója. A tarthatatlan állapotra csak egyetlen megoldás van, mégpedig a megújuló energiaforrások kihasználása, köztük a napenergia felhasználása. Napelemrendszer telepítésére fel!

Azok az emberek, akik nem rendelkeznek napelemmel, de még csak nem is tették meg az első lépéseket a megújuló energiaforrások felé, azokban biztosan rengeteg kérdés felmerül, amikor a témával szembekerülnek. Mi most segítünk ezek megválaszolásában.

Megoldást nyújthat a napelemrendszer

Első gondolatra az ember elveti az ötletet, hiszen bár a napenergia ingyen van, egy napelemrendszer beszerzése nem kis anyagi befektetéssel jár. Sok esetben több milliós költségtől beszélünk. Ennél a résznél az emberek igen nagy többsége már el is veti az ötletet.

Ha kicsit jobban belegondolunk, akkor viszont rájövünk, hogy egyszer kell ezt a nagyobb beruházást meglépni, és utána élvezhetjük a pozitív előnyeit a saját rendszerünknek.

Érdemes még most nyitni a napelemrendszerek telepítése felé

Azok a családok, akiknél van legalább egy 25 év alatti gyermek, otthonfelújítási támogatásban részesülnek. Ennek köszönhetően 6 millió forintig a beruházás felét az elkészülést követően vissza tudják igényelni még ez év végéig.

Pályázatot lehet benyújtani napelemes támogatásra, amelynek sikeres bírálata után 100%-ban támogatják a rendszer telepítését, így a tulajdonosnak egy forintjába sem kerül.

A jelenlegi helyzet szerint rengeteg család átlagon felüli fogyasztást produkál, hiszen egy elektromos kazánnal, hőszivattyúval való fűtés megemeli a téli hónapokban fogyasztott áram mennyiségét. Arról nem is beszélve, ha nyáron még a klímahasználat hozzáadódik a többi elektromos háztartási gép működése mellett. Ebben az esetben egy nagyobb rendszer kiépítése szükséges, amely egy összegben nagy költséget jelent, nagyon megterhelő lehet egyes háztartásoknak. Viszont az még megterhelőbb, ha minden hónapban több száz ezer forintot kell kifizetni arra az elhasznált mennyiségre, amit egyébként a napelem is képes lenne megtermelni a család számára.

Napelem és a szaldó elszámolás

Jelenleg még nyitva van egy átmeneti lehetőség, amelyet az elmúlt pár évben rengetegen kihasználtak és 2023 decemberéig még igénybe lehet venni.

A napelemrendszerek a nappali órákban, optimális körülmények között több áramot termelnek, mint amennyit a tulajdonos képes lenne felhasználni. Ez azt jelenti, hogy többletáram keletkezik, amely a közcélú áramhálózatba kerül be. Az esti órákban a rendszer nem termel, így ilyenkor a közcélú hálózatból kerül felvételre az áram. Ezt a két folyamatot méri egy erre a célra felszerelt oda-vissza óra.

A villanyszámla ez alapján kerül kiszámításra. Az éves megtermelt mennyiségből levonásra kerül az éves, éjjeli órákban elhasznált áram mennyisége. Abban az esetben, ha a tulajdonos napelemrendszer több áramot termelt, jogosult a többletkifizetésre.

Mit kell tenned, ha napelemrendszert szeretnél telepíteni?

Első és legfontosabb, hogy kérj árajánlatot tapasztalt szakembereinktől, akiket kérdéseiddel is megkereshetsz.

E-mail: info@acmountainer.hu

Tel: +36 20 282 68 43

Web: https://acmountainer.com/